GESCHIEDENIS AANNEMERSBEDRIJF TIMMER UGCHELEN BV

Jan Timmer is in 1979 gestart met zijn aannemersbedrijf in Ugchelen. Nadat Jan zijn aannemersdiploma heeft gehaald, werd hij gevraagd voor een “klusje”bij wasserij Quartel in Ugchelen. Hij deed hier al vakantiewerk en mocht voor hen een garage bouwen. Dit was meteen al een forse klus en al gauw kwam de tweede opdracht, de uitbouw van een keuken. Vanaf dat moment heeft Timmer nooit zonder werk gezeten.

Zijn vader was de dorpsveldwachter Klaas Timmer. In zijn garage mocht Jan zijn werkplaats inrichten. Later heeft hij grond gekocht als bouwgrond en daar is de werkplaats gebouwd. Het leuke is, dat dit op het terrein was van de oude wasserij Quartel, waar het ooit allemaal begon.

Tijdens de bouw van de bedrijfshal woonde het jonge gezin Timmer in een bouwkeet met drie kinderen, waar Niels is geboren in een zeer koude winter. Dit is allemaal al weer lang geleden en in 2014 is het bedrijf overgegaan in handen van zoon Niels, die na zijn opleiding MTS en HTS bouwkunde ervaring heeft opgedaan bij een bouwadviesbureau.

Aannemersbedrijf Timmer heeft een hecht team van vaste medewerkers die ook buiten de regio Apeldoorn werken. Vele bouwprojecten zijn voorbijgekomen, zoals de bouw van nieuwe woningen, talloze verbouwingen, een nieuwe apotheek in Ugchelen, aftimmeren van winkels voor een landelijke meubelketen, grote villa’s in Oosterbeek en ook in Amsterdam wordt gebouwd.

Het bedrijfs- en kantoorpand in Ugchelen begon op een gegeven moment te krap te worden en er moest gezocht worden naar een grotere locatie. In Ugchelen waren er geen mogelijkheden, dus werd er uitgeweken naar een andere locatie in Apeldoorn. Het familiebedrijf verhuisde in januari 2018 naar De Wilmersdorf in Apeldoorn. Hier kan veel efficiënter gewerkt worden, omdat er veel meer ruimte is voor eigen voorraad. De extra kantoorruimte biedt ook mogelijkheden voor personeel.

Jan Timmer is nog nauw betrokken bij het bedrijf en ziet zichzelf als “manusje van alles”. Zolang hij het nog leuk vindt gaat hij er mee door.